Ankara Avukat
Esra Nur AYDEMİR GÜR
2018 yılında kurulan hukuk büromuz; avukatlık ve arabuluculuk alanlarında hizmet vermektedir. İş Hukuku, İdare Hukuku, Tüketici Hukuku, Aile Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Sigorta Hukuku, Tazminat Hukuku, Gayrimenkul Hukuku başta olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmadan hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti vermektedir.
Aynı zamanda 2019 yılından bu yana İş Hukuku, Tüketici Hukuku, Banka ve Finans Hukuku, Ticaret Hukuku alanlarında da uzman arabuluculuk hizmeti verilmektedir.
Esra Nur AYDEMİR GÜR
İş Hukuku, İdare Hukuku, Tüketici Hukuku, Aile Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Sigorta Hukuku, Tazminat Hukuku, Gayrimenkul Hukuku başta olmak üzere ancak bunlarla sınırlı kalmadan Ankara hukuki danışmanlık ve Ankara avukatlık hizmeti vermektedir.
Çalışma Alanlarımız
İdare hukuku, temeli anayasada belirlenen, idarenin faaliyet ve örgütlenmesine ilişkin kurallar öngören, kamuya tanınan üstünlük ve ayrıcalıklar ile bireye tanınan hak ve hürriyetlerin dengelenmesini sağlayan hukuk dalıdır.
Bireysel İş Hukuku ve Toplu İş Hukuku konuları kapsamında, işçi ve işveren arasındaki iş ilişkisini düzenleyen hukuk kurallarına iş hukuku adı verilmektedir.
Aile Hukuku, Türk vatandaşlarının birbirleri arasında veya Türk vatandaşlarıyla yabancılar arasındaki evlenme, boşanma, nişanlanma, velayet, vesayet, eşler arasındaki mal rejimi, nafaka yükümlülükleri, çocuk ve aile malları, evlat edinme, soybağı kurulması...
Tüketici, mesleki ve ticari olmayan amaçlarla mal ve hizmet alımı yapan gerçek ve tüzel (dernekler ve vakıflar) kişilerdir. Tüketici işlemi ise mal veya hizmet piyasalarında kamu tüzel kişileri de dâhil...
İcra ve iflas hukuku, özel hukuktan doğan alacakların cebren devlet eliyle yerine getirilmesini ele alarak inceleyen hukuk dalıdır.
Sigorta hukuku, sigortacının bir prim karşılığında, kişinin para ile ölçülebilir bir menfaatini zarara uğratan tehlikenin, rizikonun, meydana gelmesi hâlinde bunu tazmin etmeyi ya da bir veya birkaç kişinin hayat süreleri...
Ankara’da avukatlık hizmeti veren Esra Nur AYDEMİR GÜR, hukuk alanında çözümler sunmaktadır. Bireyler, kendi eylemleri veya başkalarının eylemleri sonucu hukuki süreçlere ihtiyaç duyabilmektedir. Bu süreçler, mağduriyet, hakkın alınamaması gibi nedenlerle veya istemeyerek başkasına zarar verilmesi gibi durumlarla ilgili olabilir.
Avukatla temsil edilmek zorunda mıyım?
Türk Hukuku’nda tarafların avukatla temsil edilmesi zorunluluğu yoktur. Buna göre, dava açmaya yeteneği olan herkes kendi davasına ait evrakı düzenleyebilir, davasını bizzat açabilir ve işini takip edebilir.
Hakkımda dava açılıp açılmadığını nasıl öğrenebilirim?
Hakkınızda açılan davalarla ilgili genel bilgilere e-devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr adresine e-devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı girerek arama kısmına ‘’dava dosyası sorgulama’’ yazarak hakkınızda açılmış dava, icra ve bireysel başvuru dosyalarına ulaşabilirsiniz.
Avukatlık vekaleti nedir ve nasıl çıkartılır?
Vekaletname, bir kimsenin başka bir kimseyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ilişkin bir belgedir.
Avukatınızın dava ve takip işlemlerinde sizi temsil edebilmesi için vekaletname vermeniz gerekmektedir.
Türkiye’de yaşayanlar herhangi bir noterlikten avukat vekaletnamesi çıkartabilir. Yurt dışında yaşayan bir kişinin Türkiye’deki avukata vekalet verebilmesi için bulunduğu ülkedeki en yakın Türk konsolosluğuna müracaat etmesi gerekmektedir.
Avukatın sır saklama yükümlülüğü nedir?
Avukat, mesleki çalışmasını kamunun inancını ve mesleğe güvenini sağlayacak şekilde ve tam bir sadakatle yürütmekle yükümlüdür.
Vekalet ilişkisinin kurulması, Müvekkile ilişkin özel bilgi ve belgelerin öğrenilmesini beraberinde getirir. Avukatın, Müvekkili ile güvene dayalı kalıcı ilişkiler kurmasının temeli sır saklama yükümlülüğüne riayet edileceğine ilişkin inancın gelişmesine bağlıdır.
Avukatın ücretini kim öder?
Avukatlar ve müvekkiller arasında belki de en çok yanlış anlaşılan ve açıklığa kavuşturulması gereken konulardan birisi de avukatın vekalet ücretinin kimin tarafından ve ne zaman ödeneceği hususudur.
Dava dosyama nasıl ulaşabilirim?
Dava dosyalarının içeriğine vatandaşlar da avukatlar gibi erişebilir. https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden vatandaş UYAP’a girerek sol taraftaki menüden sırasıyla ‘dosya işlemleri’ sekmesine, açılan sekmelerden de ‘dosya sorgulama’ sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Yargı türü/ Mahkeme türü seçildikten sonra ‘dosya görüntüle’ ye basılarak, üst sekmelerden ‘evrak’ bölümünden dosyanıza eklenen evrak var ise tüm evrakları görebilirsiniz.
Davalar ortalama ne kadar sürer?
Bir davanın ortalama ne kadar sürdüğü avukatlara sorulan soruların en başında gelmektedir. Öncelikle davanızın niteliğini, taraf sayısını ve konusunu bilmeden bu soruya net bir cevap verebilmemiz mümkün değildir.
Hukuki danışmanlık hizmeti ne demektir?
Kişi ya da kurumlara hukuki konularda profesyonel danışmanlık hizmeti veren kişidir. Hukuk fakültesi mezunu ve avukatlık stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatnamesini alan avukatlar, hukuki danışmanlık hizmeti verebilirler.
Birden fazla avukata vekalet verilebilir mi?
6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun ‘birden fazla vekil görevlendirilmesi’ başlıklı 75. Maddesinde ‘’ dava için birden fazla vekil görevlendirilmiş ise vekillerden her biri, vekâletten kaynaklanan yetkileri, diğerinden bağımsız olarak kullanabilir. Aksi yöndeki sınırlamalar, karşı taraf bakımından geçersizdir.’’ denilmektedir.
Dava açarken para yatıracak mıyım?
Dava harca tabi bir dava türü ise yargılama giderleri ve gider avansını mahkeme veznesine yatırmanız gerekmektedir. Davayı kazanmanız halinde bu gider ve harç parasını davayı kaybeden taraftan geri alabilirsiniz. Ancak size ödenecek bu paranın sadece yargılama masrafları olduğunu belirtmek isteriz. Avukatınıza vekalet sözleşmeniz gereğince ödemiş olduğunuz vekalet ücreti size geri ödenmeyecektir.